Youngsters på äldreboendet

God kväll Sverige. Idag är de Filip Spetz och Joel som skriver dagens blogg. Vårt gemensamma uppdrag innan och under resan är planering av schema här i Italien. 

Dagen började tidigt idag, redan vid 06:15 började basen att vakna. (Tidigt med tanke på hur sent vi var uppe igår) men vi börjar med en god frukost med god gemenskap. Sjöng ”stannar” tillsammans och bad Gud om att han ska hjälpa oss att se de osedda. 

Dagens huvuduppgift var att vara på ett äldreboende och dela gemenskap. Vi fick sjunga this is amazing grace, our God is greater och viktigaste av allt ”de är fest när vi är tillsammans” barnkyrkans egna jingel. Filip och vår pastor Roger delade vittnesbörd. En av de boende sa: ”Ni kommer med glädje till oss” 

Efter det var de dags för en fantastisk lunch. Förrätters, pasta, köttfärssås och viktigast av allt (enligt visa) kaffe o tre sorters kakor. Sömn är något vi saknar men mat är inte nåt vi saknar här i Italien.

Efter lunch var det dags att gå ut och evangelisera. Vi ställde oss vid en sjö i sköna Italien och spelade lovsång och delade ut traktat till byborna. Trevligt o fint. 

Vid sjön hade flera församlingar samlats för att hjälpa oss med traktaten, vi fick möjlighet att be för dem, som du som läser detta också får göra. De är en trend i Italien att församlingarna krymper. Medlemmar framförallt unga medlemmar saknas.

Vi fick följa med på ett bönemöte som vi fick vara med o leda spontant fantastiskt spännande och roligt. Under bönemötet fick vi lyssna på yttligare vittnesbörd från den lokala församlingen samt fick vi från teamet dela av våran upplevelse från påskresan än så länge. 

Vi fick efter de gå ned i källaren och äta middag. Middagen bestod av fantastiskt kallskuret kött o couscous o god dessert. Maten som sagt är inga problem. 

Vi är otroligt tacksamma för möjligheten att komma ned hit och möta människor på plats och i allt ära Gud. Vi tror och hoppas att vi lyckas uppmuntra församlingarna här nere för att fortsätta bedriva församling även när antalet besökare sjunker. Be gärna för temet vi behöver Guds kraft för att orka med de sista dagarna här. 

Nu väntar 1,5 h transport hem, ytligare vittnesbörd väntas ikväll. Gud rika välsignelse till er alla. 

Kom ihåg att era böner gör skillnad för oss är nere i Italien.

//Programteamet Filip och Joel