En vilodag i Grekland

Denna vilodag började med en morgonandakt där Axel och Elias fick dela lite av Thessalonikerbrevet och vi fick lyssna in vad Gud ville visa oss idag (Treasurehunt), vi fick bland annat fram en båt med röd flagga, fyrkantiga smala glasögon och röda skor.

Klockan 11:00 var det dags för Gudstjänst där vi fick bidra med lovsång, Alfons som delade ett fint vittnesbörd och Ackie som skickade med en hälsning från Ryttargårdskyrkan. Det var väldigt fint att medverka och det kändes som att det uppskattades. Vi fick bland annat höra från en Brasiliansk kvinna som inte hade tänkt komma på Gudstjänsten idag, men hon fick höra av Gud att hon skulle gå och få en överraskning. Lovsången som vi sjöng stod henne varmt i hjärtat och efter Gudstjänsten stod hon kvar med oss och fortsatte lovsjunga på svenska, engelska, grekiska och även på portugisiska, så fantastiskt! Flera av oss fick även till bra konversationer med medlemmarna i kyrkan och vi fick dela vittnesbörd.

Under eftermiddagen blev bi bjudna på en fantastisk lunch (kyckling, ris, grekisk salad). Vi fick även lyssna på Sam och Ester som delade fina vittnesbörd. Innan vi skulle ut till hamnen tränade vi in lite lovsång och koreografi för att vi skulle ha sa bra förutsättningar som möjligt och fick återigen lyssna in Gud och se vad han ville säga oss.

18:30 var det dags att bege oss mot hamnen för evangelisation. Vi fick bjuda på lovsång, drama och danser. Vi upplevde att flera personer uppskattade det vi höll på med och det kändes verkligen som heliga Anden verkade genom oss och vi fick vara ljus för människorna där. Vi fick även till bra konversationer där som var bönesvar på saker vi hade fått till oss på Treasure hunt. Ackie och Avalone fick bland annat dela med sig av sina vittnesbörd med personer som satt precis framför båten vi fick till oss. En av dem hade även glasögonen vi fått till oss i bönen innan. Vi fick även möta en tjej med mörkrosa/röda skor och Ackie fick påminna dem om att Jesus älskar dem!

Under kvällen fick vi besök av Pavlo och hans fru Natasha, hon delade sitt vittnesbörd med oss och senare fick vi ha en liten Q&A om relationer med paret. Kvällen avslutade med stor middag (hemlagad pizza + grekisk morotskaka) och high, low, God thing.

Idag tar vi med oss hur Gud kan verka genom oss till andra människor och hur heliga Anden leder oss och församlingen. Ni får gärna be och tacka för…

  • För människorna idag som vi fick träffa och vara ljus för
  • Att heliga Anden ska fortsätta leda
  • Om energi för kommande veckan

Tack för oss!
Greklandsteamet / Heyam & Elias