Turins bravader

Buon giorno a tutti. Noi siamo Erike e Kabelo (aca Erik and Kaleb). Vi har haft privilegiet att få ansvar att väsnas i Guds namn (lovsång och andakt), och fram tills nu har det bara varit underbart. 

     Vi inledde dagen med lite frukost, och därefter hade vi lite lovsång. Vi ledde lovsång och sjöng “Låt varje hjärta”. Sedan var det Kicki och Eddie som hade hand om Bibel stycken idag, och vi fick insikt om broderlig kärlek, att Gud inte kallar till orenhet utan helighet och att sätta ära i att ‘leva lugnt’ (1 Thess 4:1-12). Quiet time var rätt lång idag och man fick mycket tid att spendera med Gud. Kaleb satte sig på en stol i solen och läste Uppenbarelseboken, och det var mäktigt att fördjupa sig lite i ‘de sju basunerna’. Erik satte sig med gitarren som vi fått låna av Jonny och spelade en stund med Alperna till utsikt. Nu sitter vi i bilen och är på väg till Torino där vi kommer få evangelisera. Ni som läser och hör om detta får gärna be för all evangelisation under resan, att vi kan få vara med och plantera frön i andra människors hjärtan, samt att Gud ska ge växt så att det blir till frukt.      Som sagt så sitter vi just nu i bilen, måndag förmiddag, och vädret verkar lovande! Det ser ut att bli en oerhört fin dag. Summer vibes are in the air! 

     Väl framme i vackra Turin besökte vi kyrka nr. 1, Basilica di Superga. Kyrkan låg ovanpå ett berg som var en bra bit högre än själva staden, så från berget där kyrkan är byggd på kunde man se alla stadens spikraka gator. Dessutom så hade vi en underbar utsikt av Alperna i bakgrunden till Turin. Totalt besökte vi tre kyrkor, de andra två var Real Chiesa di Sal Lorenzo och Doumi di Torino. Efter kyrka nr. 1 tog vi oss till Parco del Valentino där vi hade picknick och evangeliserade. Vi nådde ut till människorna genom att sjunga, spela volleyboll med dem, och prata med dem. Vi fick väldigt många fina möten och samtal. Efter picknicken köpte vi lite souvenirer, besökte de andra kyrkorna och åt Italiensk Gelato. Det blev rätt mycket promenad i Turin, vilket var väldigt trevligt. I skrivande åker vi till vår värdfamiljs hus där vi ska äta middag och få lyssna till deras vittnesbörd samt dra ett aprilskämt där vi ska ta fram små ketchupburkar under middagen.

(Uppdatering: skämtet var misslyckat eftersom de inte serverade en pastarätt)

Tacksägelser: Att vi har det så bra

Bönemännen: Att vi får vara frimodiga

// Lovsångsteamet Erik och Kaleb